В Мінкульті запевняють, що "підвищили статус" заступника з євроінтеграції

Середа, 4 травня 2016, 12:27

У Мінкульті прояснили питання ліквідації посади заступника міністра з євроінтеграції.

Відповідний коментар міністерства розмістила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар міністра Юлія Даценко.

"Жодним чином не йдеться про її (посади) ліквідацію, натомість йдеться про надання цій посаді вищого статусу з внесенням відповідних змін у штатний розпис. А саме – перенесення цього функціоналу до повноважень першого заступника міністра", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що цим кроком не лише посилюють євронапрям відомства і декларують його як один з основних пріоритетів, а й говорять про застосування європейських підходів у кожному напрямі, галузі та векторі культури.

"І такий крок не занижує, а підвищує вимоги до заступника, який координує напрямок євроінтеграції", - наголосили в міністерстві. 

"Вивільнення посади заступника міністра дозволятиме більш ефективно і результативно здійснити розподіл профільних компетенції і функцій серед заступників, рівномірно розподілити навантаження між ними", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження про ліквідацію посади заступника міністра культури з європейської інтеграції. Замість ліквідованої посади буде створено "звичайну" посаду заступника міністра, зазначається в розпорядженні.

Водночас віце-прем’єр з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі "Європейській правді" заявила, що це не створює проблем, бо "відповідальність за  європейський напрямок буде покладена на першого заступника міністра" Світлану Фоменко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.