Вхід у музеї Верони для українців зроблять безкоштовним

Понеділок, 13 червня 2016, 16:28

Влада італійського міста Верона дозволила українцям безкоштовно відвідувати всі музеї в місті на знак подяки за повернення викрадених з музею Кастельвеккіо картин.

Про це заявив мер міста Флавіо Тосі, йдеться у повідомленні прес-служби президента України.

Як повідомляється, Петро Порошенко взяв участь у відкритті виставки "Врятовані скарби Італії" у Національному музеї мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків у Києві.

На виставці будуть представлені 17 картин з музею Кастельвеккіо у Вероні, що були знайдені українськими правоохоронцями та прикордонниками. 

Президент подякував присутньому на заході меру міста Верона Флавіо Тосі, посольству Італії в Україні, співробітникам музею Ханенків, працівникам правоохоронних органів, міністерству культури.

 "Завдяки роботі правоохоронних органів і пана президента Порошенка ця подія зміцнила відносини України та Італії", - підкреслив мер Верони.

У знак подяки Тосі оголосив, що усі українські громадяни зможуть відвідувати музеї Верони безкоштовно. Він також вручив президентові України почесне громадянство Верони та запросив у зручний час відвідати це італійське місто.

Як повідомлялося, на початку травня працівники прикордонної служби та воєнної прокуратури провели успішну операцію з пошуку колекції із 17 картин, викрадених з міського музею італійської Верони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: