В Італії відкрили виставку зі 125 картин, конфіскованих у боса мафії

фото
Вівторок, 10 травня 2016, 12:16

Цінну колекцію творів мистецтва, конфісковану італійською поліцією у боса мафії, виставили на огляд в Калабрії в якості "перемоги держави над організованою злочинністю".

Про це повідомляє AFP.

У колекції зі 125 робіт, зокрема, є дві картини видатного іспанського художника Сальвадора Далі. Картини були вилучені у родини Джоаккіно Камполо у 2010 році.

Камполо звинуватили у наданні фінансової допомоги потужній організованій злочинній групі "Ндрангета" у Калабрії, і визнали винним у 2011 році в організації злочинного співтовариства, лихварстві і вимаганні.

 

77-річний чоловік, який пересувається на інвалідному візку, відбуває 16-річний термін тюремного ув'язнення під домашнім арештом через його вік і стан здоров'я.

"У нього було 320 мільйонів євро в активах. Він володів будинками в Парижі, Римі і по всій Реджо-ді-Калабрія", - розповів один із представників місцевої влади.

 

"Ндрангета" вважається найактивнішим, найбагатшим і наймогутнішим злочинним синдикатом у Європі. Організація отримує мільярди євро щорічно із незаконного обігу наркотиків та корупційних контрактів на будівництво.

Камполо був одним із головних партнерів могутнього мафіозного клану де Стефано, кілька членів якого фігурують в списку найбільш розшукуваних втікачів Італії.

Він створив свою колекцію як спосіб відмивання грошей, отриманих ним у створеній мережі ігрових автоматів. Як визначили експерти, не всі картини були хорошими інвестиціями - 22 картини виявилися підробками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.