Пропагандист Russia Today повернувся в Латвію попри заборону в’їзду на 3 роки

Середа, 15 червня 2016, 12:50

Скандально відомий журналіст телеканалів Russia Today і "Звезда" Грем Філліпс, якому у березні Латвія заборонила в’їзд на три роки, повернувся до країни.

Про це він написав у своєму Facebook, повідомляє портал TVNET.lv.

Філліпс зазначив, що повернувся до Латвії, щоб зробити репортаж, пов'язаний з виходом Британії з ЄС. При цьому він пояснив, як обійшов заборону на в'їзд в країну.

"У березні мені на 3 роки заборонили в'їзд до Латвії за те, що я на зустрічі Ваффен СС питав учасників, чому вони прославляють фашизм. Тим, хто не радий моєму поверненню, я скажу – ви перебуваєте в ЄС, ви нічого не контролюєте. Ви можете внести мене в "чорний список", а я приїду і опинюся там, де я захочу. Але в будь-якому разі, у мене чудові стосунки з багатьма жителями Латвії! Репортаж скоро", - написав Філліпс.

В іншій публікації на Facebook журналіст попросив у народу Латвії вибачення, при цьому зазначивши, що у влади в країні знаходяться "дебіли".

"А у народу Латвії я прошу вибачення! Я не хотів приїхати в березні і влаштувати супер-скандал, щоб люди подумали, що "вся Латвія фашисти!" Сам так не думаю! Більшість людей в Латвії дуже гарні. Звичайно, є дебіли. Шкода що вони - влада!" - заявив Філліпс.

Як повідомлялося, Філліпса затримали 16 березня у Ризі за провокації, які він намагався вчинити біля пам'ятника Свободи під час заходів до дня пам'яті легіонерів.

Нагадаємо, у липні 2014 року Служба безпеки України затримала Філліпса і ухвалила рішення про його видворення за межі України із забороною в'їзду на три роки.

При цьому сам Філліпс спочатку стверджував, що йому не загрожує депортація. Після цього він повернувся до Росії, а звідти - на Донбас і продовжив роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.