В Європарламенті привітали рішення продовжити санкції проти РФ

Вівторок, 21 червня 2016, 16:54

В Європейському парламенті привітали рішення про продовження санкцій проти Росії на півроку.

Про це заявила співголова політичної групи "зелених" в Європарламенті Ребекка Гармс, повідомляє Укрінформ.

З такою заявою євродепутат виступила, коментуючи ухвалення принципового рішення продовжити на подальші півроку обмежувальні заходи проти Росії.

"Рішення є правильним і необхідним, адже російське керівництво й досі відмовляється зробити кроки для забезпечення миру і стабільності у регіоні. Доки цілі Мінських домовленостей не будуть досягнуті, ЄС має продовжувати застосовувати усі наявні невійськові засоби для здійснення тиску на Росію", - відзначила євродепутат від Німеччини.

Вона також підкреслила, що Україна зможе виконати свою частину Мінських домовленостей та провести місцеві вибори лише за умови відновлення контролю на своїх східних кордонах.

"Щоб це сталося, Путін повинен припинити свою підтримку сепаратистів у регіоні. Українське керівництво повинно підготувати законодавчі засади, але, очевидно, що неможливо провести демократичні вибори в умовах збройного протистояння", - додала лідер європейських "зелених".

"Сьогоднішнє рішення підкреслює відданість ЄС підтримці стабільності в Україні, і це є надзвичайно важливим для безпеки усього континенту", - резюмувала Гармс.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз попередньо погодив рішення продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.