Туреччина може провести референдум щодо переговорів про членство в ЄС - Ердоган

Четвер, 23 червня 2016, 10:00

Туреччина може за прикладом Британії провести референдум щодо майбутнього переговорів про членство в Євросоюзі.

Про це заявив президент країни Реджеп Тайіп Ердоган виступаючи в Університеті Фатіха Султана Мехмета в Стамбулі, передає Anadolu.

За його словами, Туреччина очікує членства в ЄС з 1963 року.

"Не турбуйтеся, ми вчинимо так само як британці. Організуємо референдум, і запитаємо в народу: "Продовжувати переговори щодо членства в Євросоюзі. Якщо народ скаже "так" процесу діалогу з ЄС, то ми продовжимо процес", - наголосив він.

"Я відкрито заявив представникам Євросоюзу: "Або відкрито зізнайтеся, що не приймете нас до складу ЄС, або завершуйте переговорний процес". Однак вони не кажуть нам: ні "так", ні "ні". Вам варто було б подумати над тим, з ким будете вести розмову, коли мільйони біженців будуть стукати у ваші двері", - пригрозив Ердоган.

Як наголосив президент країни, Європейський союз не приймає Туреччину в свій склад через те, що більшість населення країни - мусульмани.

"Спробуйте, доведіть протилежне! Про це мені в свій час відкрито сказав один з колишніх глав МЗС Франції. Причому глава французької дипломатії зізнався в цьому в присутності Ахмета Давутоглу (колишній прем'єр Туреччини – ред.)", - нагадав глава турецької держави.

Ердоган процитував французького міністра, який сказав: "Туреччина даремно стукає в двері ЄС. Тому, що ви мусульмани".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина відмовилася приймати доповідь Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: