Єврокомісія: прогрес в реалізації угоди з Туреччиною щодо біженців досі крихкий

Середа, 15 червня 2016, 14:07

Прогрес в реалізації угоди між ЄС та Туреччиною щодо обмеження потоку мігрантів лишається крихким.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Сьогодні комісія прийме другу доповідь щодо виконання заяви ЄС – Туреччина, показуючи, що при наявності хорошого подальшого прогресу в її імплементації досягнутий досі прогрес є крихким", - йдеться у повідомленні.

В ЄК зазначили, що подальша успішна реалізація угоди головним чином залежить від політичної волі всіх сторін-учасниць.

"Угода ЄС-Туреччина приносить результати: мігранти бачать, що не варто ризикувати своїм життям на човнах контрабандистів, і ми знаходимося на шляху забезпечення проектів в рамках фінансування фонду біженців у Туреччині", - сказав перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, додавши, що перший мільярд євро на біженців у Туреччині планується направити до кінця літа.

"Але зараз не час сидіти склавши руки. Ми повинні повною мірою реалізувати всі елементи заяви. Це включає в себе активізацію розселення і прискорення Грецією розгляду заяв про надання притулку. Турецька влада також повинна завершити реалізацію дорожньої карти щодо лібералізації візового режиму", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше в Анкарі заявили, що Туреччина може призупинити дію всіх своїх двосторонніх угод з Європейським Союзом, у тому числі щодо митного союзу і реадмісії мігрантів, якщо ЄС продовжить свою політику "подвійних стандартів" у переговорах.

Як відомо, уряд Туреччини наполягає на тому, що виконав всі вимоги ЄС для надання безвізового режиму турецьким громадянам, і що він не збирається змінювати своє антитерористичне законодавство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: