У ПРООН не бачать підстав для запуску е-декларування без сертифікації

Вівторок, 16 серпня 2016, 14:19

У Програмі розвитку ООН в Україні (ПРООН) заявили про відсутність підстав для неповного запуску системи електронного декларування - без сертифікату комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) від Держспецзв'язку.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

ПРООН була залучена до розробки програмного забезпечення для Єдиного державного реєстру декларацій держслужбовців.

За словами керівника сектора демократичного врядування ПРООН Юлії Щербініної, програмне забезпечення, подане на атестування, було прийняте національними партнерами організації фактично двічі.

10 травня так звана група контролю якості, яка була створена для того, щоб слідкувати за виконанням контракту ТОВ "Міранда", прийняла програмне забезпечення, а 26 липня Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) провело другий етап перевірки та випробовування.

Агентство підписало протокол, який свідчить про те, що програмне забезпечення готове і розроблене відповідно до технічного завдання. Це підтверджують відповідні протоколи ПРООН, тому підстав для відмови у сертифікації не було, зазначила Щербініна.

Функціональність системи е-декларування підтверджено низкою тестів та випробувань, у тому числі за участі посадових осіб НАЗК та Держспецзв'язку, наголошують в ПРООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.