НАЗК обіцяє запустити повноцінну систему е-декларування з 1 вересня

Четвер, 18 серпня 2016, 12:32

Національне агентство із запобігання корупції обіцяє повноцінний старт електронного декларування доходів чиновників з 1 вересня.

Про це на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради сказала керівник НАЗК Наталія Корчак, повідомляють Українські Новини.

За словами Корчак, в четвер члени Нацагентства ухвалили рішення щодо старту повноцінного функціонування реєстру електронних декларацій з 1 вересня.

Після реєстрації в Міністерстві юстиції рішення НАЗК набуде чинності. "Суб'єкти декларування будуть подавати декларації з 1 вересня 2016 року", - заявила Корчак.

Також у четвер НАЗК вирішило звернутися до Кабінету міністрів із проханням виділити додаткові кошти з держбюджету для закупівлі серверного обладнання.

Як повідомлялося, 17 серпня учасники термінової наради щодо вирішення проблеми з е-декларуванням, проведеної президентом Петром Порошенком, повідомили про домовленість щодо термінового оформлення атестата відповідності системи електронного декларування.

Напередодні Представництво Євросоюзу в Україні та посольств країн-членів ЄС у Києві виступили із заявою, в якій йдеться, що запуск в Україні системи електронного декларування в тестовому режимі має обмаль сенсу і, фактично, може стати контрпродуктивним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: