Австрія не планує скасовувати прикордонний контроль з балканськими країнами

П'ятниця, 19 серпня 2016, 14:11

Уряд Австрії не планує скасовувати прикордонний контроль на кордонах з країнами, через які проходить так званий "балканський маршрут" біженців.

Про це заявив глава МЗС Австрії Себастьян Курц в інтерв'ю Rheinische Post.

"Не можна, щоб у мігрантів була можливість проникнути в Євросоюз з території країни ЄС, наприклад, з Греції, на територію країни, що не входить до ЄС, скажімо, Македонії. "Балканський маршрут" повинен залишатися закритим. Нелегальна імміграція може бути зупинена тільки так до тих пір, поки наші зовнішні кордони не захищені", - сказав Курц.

За його словами, не повинно бути можливості для біженців вибирати, де вони хочуть жити, так як більшість з них тоді вибирають найбільш багаті країни.

"Не може бути такого, що в Словенії навіть 1000 осіб не просять про надання притулку, тоді як у нас - 90 тисяч. Це є ознакою не пошуку захисту і кращого життя за Женевською конвенцією, а переслідуванням економічних інтересів", - зазначив він.

Курц також зазначив, що після того, як канцлер ФРН Ангела Меркель стала проводити політику "обмеження та розмежування", кількість мігрантів зменшилася.

"Ворота в Європу були відкриті. Зараз у нас зміна тенденцій. Кордони на замку, і ціни контрабандистів істотно зросли. Нелегальна міграція втрачає свою привабливість", - сказав міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: