Кандидат у президенти Австрії проти переговорів щодо членства Туреччини в ЄС

Понеділок, 15 серпня 2016, 12:39

Ультраправий кандидат у президенти Австрії почав свою передвиборчу кампанію з інтерв'ю, в якому підтримав заборону на бурки, а також виступив за блокування переговорів щодо членства Туреччини в ЄС.

Про це повідомляє The Local.

Лідер ультраправої "Партії свободи" (FPÖ) заявив про необхідність заборони мусульманського жіночого одягу, що закриває все тіло, і навіть очі (бурки), через те, що таке вбрання можуть використати терористи.

Він нагадав, що подібне рішення нещодавно затвердили у Франції.

Норберт Гофер також підтримує блокування переговорів з Туреччиною щодо вступу в ЄС. Він також припустив, що якщо Туреччина приєднається, або ЄС не проведе реформи, що дадуть більше свободи для держав-членів, то він підтримає вихід Австрії з інститутів ЄС.

Останні опитування в Австрії свідчать, що ультраправа "Партія Свободи" має рекордний рівень підтримки серед населення. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів.

Результати президентських виборів були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру незалежний кандидат Александер ван дер Беллен з незначним відривом переміг представника Австрійської партії свободи Норберта Гофера. Перевибори тепер відбудуться 2 жовтня.

Норберт Гофер під час першої кампанії часто застосовував антиміграційну риторику і був відомий як поміркований євроскептик.

Крім того, під час кампанії він висловився за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.