Ксенофобія стала загрозою для правопорядку в східній Німеччині

Середа, 21 вересня 2016, 14:18

Зростання ксенофобії у східній Німеччині стало загрозою для громадського порядку.

Про це йдеться у доповіді, яку підготував федеральний уряд ФРН до Дня німецької єдності 2016 року, повідомляє видання Handelsblatt.

Так, у доповіді відзначається різке зростання праворадикальних екстремістських і ксенофобських нападів протягом минулого року.

"Ксенофобія і нетерпимість стали великою небезпекою для громадськості, а також для економічного розвитку приєднаних земель", – йдеться у доповіді.

Статистичні дані показують, що протягом багатьох років у Східній Німеччині відбувалося зростання кількості ксенофобських і праворадикальних екстремістських нападів.

При цьому експерти відзначають, що зростання кількості ксенофобських нападів відбувається у тих землях, в яких не спостерігається значного напливу біженців, отже таке зростання ксенофобії не залежить від напливу мігрантів.

У доповіді наводиться кількість задокументованих випадків насильства на ґрунті міжетнічної ненависті на один мільйон жителів.

Так, у землі Мекленбург Передня Померанія таких випадків зафіксовано 58,7, у землі Бранденбург – 51,9, у Саксонії – 49,6, у Саксонії-Ангальт – 42,6, у Берліні – 37,9 і Тюрінгії – 33,9, що істотно вище середнього рівня по західним німецьким землям – 10,5.

Нагадаємо, у липні в Німеччині поліція провела рейди через екстремістські публікації в Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.