Антимігрантська партія AfD програла місцеві вибори на заході Німеччини

Понеділок, 12 вересня 2016, 15:06

Права партія "Альтернатива для Німеччини) (AfD) здобула четверте місце з показником 7,8% голосів виборців на місцевих виборах у землі Нижня Саксонія, що знаходиться на Заході Німеччини.

Про це повідомляє Reuters.

"За попередніми результатами, на місцевих виборах в західній землі Нижня Саксонія перемогу здобула ХДС (партія канцлера Меркель) з 34,4%, лівоцентристські соціал-демократи (СДПГ) стали другими з 31,2%, зелені посіли третє місце з 10,9%, "Альтернатива для Німеччини" (AfD) здобула лише четверте місце з показником 7,8% голосів виборців", - йдеться у повідомленні.

Агенція  нагадує, що на місцевих виборах у західній землі Ессен у березні AfD здобула 11,9%.

Агенція відзначає, що "Альтернатива для Німеччини" має потужну підтримку на колишньому комуністичному сході Німеччини.

Як повідомлялося, AfD дебютувала на виборах у федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія, де здобула понад 20% голосів виборців.

Водночас решта партій, що вже багато років були представлені в місцевому ландтазі, втратили по кілька відсотків підтримки. ХДС опинилася на третьому місці, набравши менше 20% голосів.

"Альтернатива для Німеччини" традиційно використовує антимігрантську риторику і здобуває популярність критикою міграційної політики нинішнього канцлера Ангели Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.