Багамське досьє: глава МВС Британії була директором двох офшорних фірм

Четвер, 22 вересня 2016, 15:53

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд була директором офшорних компаній, зареєстрованих на Багамських островах.

Про це повідомляє ВВС, посилаючись на так звані документи "Багамського досьє", оприлюднені німецьким виданням Sueddeutsche Zeitung та Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ).

Дані багамських реєстрів свідчать, що Радд була директором двох фірм в період між 1998-2000 років. Але поки немає ніяких доказів, що вона сама використовувала компанії, щоб уникнути податків.

Радд, яка стала депутатом британського парламенту у 2010 році, поки не коментувала дану інформацію.

Раніше в цьому році Радд, яка була призначена главою МВС в уряді Терези Мей, стала на захист екс-прем’єра  Девіда Кемерона через його інвестиції в офшорний фонд, створений його покійним батьком на Багамських островах.

Тоді Радд не згадувала про власний досвід офшорних інвестиційних фондів, але підкреслювала, що "міжнародна прозорість у питаннях оподаткування є важливою".

Як повідомлялося, із документів "Багамського досьє" стало відомо, що колишній єврокомісар з Нідерландів Нелі Крус протягом свого терміну повноважень була директором офшорної фірми на Багамах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.