Прем'єри кількох земель ФРН виступили проти нових санкцій щодо Росії

Вівторок, 11 жовтня 2016, 21:00

Прем'єр-міністри трьох німецьких федеральних земель виступили проти запровадження нових санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії і назвали чинні санкції контрпродуктивними. 

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Німеччина та Росія мають один спільний інтерес - знову повернутися до тісного партнерства", - заявив глава уряду Мекленбурга - Передньої Померанії соціал-демократ Ервін Зеллерінг.

Також критичну позицію щодо антиросійських санкцій має прем'єр-міністр землі Саксонія-Ангальт Райнер Газелофф, член партії канцлера Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС). 

"Я вважаю, що нові заклики до санкцій свідчать про брак політичної уяви. Ми повинні покладатися на діалог і вирішення конкретних проблем, а не на ескалацію", - сказав він.

Газелофф вважає, що санкції проти Росії не спрацювали, а лише завдали шкоди економічним зв'язкам з Росією.

За словами прем'єр-міністра Саксонії Станіслава Тілліха (ХДС), у Сирії "прямо чи опосередковано воює велика кількість озброєних угруповань і країни, які їх підтримують. Відновлення переговорів - краще за санкції".

Нагадаємо, глава комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок звинуватив Росію у бомбардуваннях Алеппо і закликав до жорстких санкцій проти РФ.

Раніше повідомлялося, що глава комітету Бундестагу у закордонних справах Норберт Рьотген заявив, що Росія має понести відповідальність за військові злочини в Сирії, і підтвердив можливість санкцій проти Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: