Керівники ЄС виступили за продовження санкцій проти РФ

Вівторок, 11 жовтня 2016, 09:11

Керівники інституцій Європейського Союзу закликали до продовження діалогу з Москвою, зберігаючи при цьому тиск на Росію за дії в Україні та бомбардування мирних жителів у сирійському Алеппо.

Про це повідомляє Reuters.

Голова Європарламенту Мартін Шульц заявив заході, організованому німецькою газетою Passauer Neue Presse, що санкції ЄС проти Москви пов'язані з Мінськими угодами, які мають покласти край конфлікту на Сході Україні, і можуть бути зняті лише тоді, коли для цього будуть дотримані всі умови.

Шульц в різких виразах засудив дії Росії в Україні і підтримку правих націоналістів у Європі. Але він також сказав, що життєво необхідно підтримувати якийсь діалог, враховуючи географічну близькість Росії.

"Ми не повинні оголошувати Росію країною-ізгоєм. Замість цього, ми повинні сказати Москві, що ми засуджуємо те, що ви робите, але будемо тримати відкритим канал для діалогу, коли ви будете готові", - сказав Шульц.

Президент Європейської ради Дональд Туск розповів, що поточна ситуація в Європі  особливо небезпечна для держав Східної Європи, таких як Польща, Словаччина та країни Балтії.

На запитання, чи зможе Європа послабити існуючі санкції або введуть нові санкції проти Москви за її військову підтримку Асада, Туск сказав, що єдиною відповіддю є продовження санкцій, які вже існують.

"Для мене сьогодні очевидно, єдиний шлях - це продовжити санкції проти Росії. В іншому випадку це буде явна капітуляції", - сказав Туск.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: