Берлін з розумінням ставиться до можливих санкцій проти РФ через Сирію

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 15:42

Уряд Німеччини з розумінням ставиться до озвучених пропозицій щодо введення додаткових санкцій проти Росії через бомбардування у сирійському місті Алеппо.

Про це заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Deutsche Welle.

"З огляду на справді жахливу ситуацію в Алеппо, для оцінки якої незабаром не залишиться слів, а також на безперервну ескалацію насильства в Сирії, на повідомлення про військові злочини і страждання мирного населення, які нам надходять, ми розуміємо, що можуть розглядатися різні варіанти дій", - підкреслив він.

При цьому, Зайберт зазначив, що основним завданням для уряду Німеччини залишається досягнення сталого режиму припинення вогню в Сирії.

Він у черговий раз закликав РФ та Іран зробити все можливе, використовуючи свій вплив на режим президента Сирії Башара Асада, щоб домогтися припинення насильства і покласти кінець стражданням мирного населення в Сирії.

Нагадаємо, сьогодні канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Росію вплинути на уряд Асада, щоб припинити жахливі злочини у сирійському місті Алеппо.

Меркель не говорила прямо про санкції щодо РФ, але заявила, що міжнародне співтовариство повинне зробити все можливе, щоб домогтися припинення бойових дій та надати гуманітарну допомогу цивільним.

Раніше повідомлялося, що глава комітету Бундестагу у закордонних справах Норберт Рьотген заявив, що Росія має понести відповідальність за військові злочини в Сирії, і підтвердив можливість санкцій проти Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.