Польща подала до суду на ЄК через призупинення "податку для супермаркетів"

Четвер, 1 грудня 2016, 11:39

Польща оскаржила в Суді Євросоюзу рішення Європейської комісії щодо податку з роздрібної торгівлі.

Про це повідомила голова Канцелярії прем'єр-міністра Беата Кемпа повідомляє Польське радіо.

Представник уряду Польщі стверджує, що позиція ЄК щодо незаконності податку є безпідставною. На її думку, податок є справедливим для всіх зацікавлених сторін.

"Ми будемо домагатися того, щоб малі та середні підприємці не були дискредитовані", – наголосила голова Канцелярії прем'єр-міністра.

Видання нагадує, що у цій справі йдеться про податок з роздрібної торгівлі, який також називають "податком для супермаркетів", що діяв у Польщі з вересня цього року. Польський уряду ухвалив зміни, за якими річний оборот від 17 до 170 млн злотих (3,8 – 38 млн євро) оподатковується за ставкою 0,8% в місяць, все що вище – за ставкою 1,4% в місяць.

Рішення польського уряду поставила під сумнів Європейська комісія. 19 вересня вона почала розслідування запровадження в Польщі податку.

"Брюссель вважає, що запровадження різних податкових ставок і порогів є причиною несправедливого підходу до фірм різної величини, що порушує правила конкуренції на ринку", – відзначає видання.

Таким чином, європейський регулятор змусив Польщу призупинити дію закону до того моменту, поки буде проведений повний його аналіз.

У повідомленні наголошується, що Польща оскаржила рішення Єврокомісії в повному обсязі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.