Литва спробує допомогти Україні в отриманні безвізу з ЄС - Грибаускайте

Понеділок, 12 грудня 2016, 13:34

Президент Литви Даля Грибаускайте сподівається, що громадяни України 2017 року зможуть їздити в країни Європейського Союзу без віз.

Про це вона сказала в ході спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенко в понеділок у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми будемо намагатися допомогти вашій країні в пошуку рішення для отримання безвізового режиму. Я сподіваюся, що це рішення буде імплементовано в наступному році - й українці зможуть вільно їздити в Європу", - сказала Грибаускайте.

Президент України поінформував, що це питання буде обговорюватися на зустрічі на засіданні Європейської Ради 15 грудня.

"Ви знаєте, що був досягнутий компроміс між Єврокомісією, країнами-членами та Європарламентом щодо механізму призупинення візового режиму, що відкриває "зелене світло". Ми цього довго чекали, і нарешті є "зелене світло" для надання українцям безвізового режиму", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 8 грудня, комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) затвердив законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами, що блокує безвіз для України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.