ЄС виділив Нігеру 610 млн євро на боротьбу з нелегальною міграцією

Четвер, 15 грудня 2016, 18:54

Комісар ЄС з міжнародного співробітництва і розвитку Невен Міміца оголосив про виділення африканській країні Нігер фінансових коштів на суму 609,9 млн євро.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Єврокомісії.

Так, у присутності президента Нігеру Махамаду Іссуфу, а також  Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні було повідомлено, що ЄС схвалив додаткові 107,5 млн євро бюджетної допомоги Нігеру в 2016 році. Попередня сума в 470 млн євро була виділена раніше в цьому році.

"Ця підтримка Нігеру більше ніж на 600 мільйонів євро відображає довіру ЄС і його прихильність до уряду у підтримці його зусиль з реформування і розвитку власного народу", – зазначив Міміца, коментуючи подію.

Нігер – це країна в Західній Африці, де пустеля біля міста Агадес стала популярним транзитним пунктом для мігрантів, що намагаються дістатися до Лівії і в кінцевому підсумку до Європи, перетнувши Середземне море, через Італію.

Як відомо, ЄС також запропонував фінансову допомогу Сенегалу, Ефіопію, Нігерії, Малі, Йорданії, Лівані і Туреччині, запропонувавши цим країнам міграційні угоди.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що Фінляндія буде наполягати, щоб Євросоюз активізував зусилля щодо припинення незаконної міграції через укладання угод з Іраком, Афганістаном і Сомалі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.