Глава МВС Німеччини: Європа має завертати мігрантів до Африки

Неділя, 6 листопада 2016, 12:47

Міністерство внутрішніх справ Німеччини виступає за те, щоб Європа повертала назад врятованих у Середземному морі мігрантів, які вирушають до ЄС з Африки.

Про це заявив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр, повідомляє Die Welt.

"Суть запропонованого нового підходу до стратегії поведінки з мігрантами полягає у ому, щоб мігрантів, які пливуть з Лівії повертати не тільки на територію Лівії (звідки більшість з них вирушає до Європи) а й до інших країн північної Африки, таких як Туніс або Єгипет, де вони могли б звернутися з клопотанням про надання притулку в Європі", – йдеться у повідомленні.

"Через те, що у потенційних мігрантів немає перспективи для того, аби потрапити до Європи легально – основна причина того, чому мігранти наважуються в небезпечну подорож зі своїм життям і власними фінансовими ресурсами", - сказав прес-секретар МВС Німеччини.

У німецькому МВС наполягають на тому, що головною метою запропонованого підходу є те, аби "уникнути контрабанди людей і захистити життя мігрантів від небезпеки подорожі Середземним морем".

Аналогічний підхід реалізується в Австралії, де число нелегальних іммігрантів скоротилося майже до нуля.

За даними федерального міністерства внутрішніх справ наразі на рівні ЄС немає ніяких конкретних планів або обговорення запропонованого підходу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.