Фінляндія хоче, щоб ЄС уклав міграційні угоди з Іраком, Афганістаном та Сомалі

Середа, 14 грудня 2016, 14:11

Фінляндія буде наполягати, щоб Євросоюз активізував зусилля щодо припинення незаконної міграції через укладання угод з Іраком, Афганістаном і Сомалі.

Про це заявив премʼєр-міністр країни Юха Сіпіля, повідомляє Reuters.

Агенція відзначає, що європейські лідери на саміті в четвер мають серед інших питань обговорити результати у цій сфері, досягнуті після укладенні відповідних угод з п'ятьма африканськими країнами – Нігером, Нігерією, Малі, Сенегалом та Ефіопією.

Як відомо, в обмін на фінансову підтримку ЄС вимагає, щоб ці країни ввести більш суворий прикордонний контроль і приймали назад нелегальних мігрантів.

За словами фінського прем'єр-міністра новий підхід приносить позитивний результат і тому, на його думку, ЄС повинен поширити цей підхід і на інші країни.

"Є підтримка такого підходу в цілому від інших держав-членів. На саміті я запропоную укласти подібні угоди з Іраком, Сомалі та Афганістаном на саміті", – сказав він після брифінгу в парламенті.

Нагадаємо, що минулого року до Фінляндії прибуло 32 500 шукачів притулку, більшість з них з Іраку. Їх кількість знизилася до приблизно 5500 в цьому році після посилення міграційної політики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.