Уряд Італії хоче витратити 20 млрд євро для підтримки банківського сектора

Вівторок, 20 грудня 2016, 13:06

Італійський уряд звернувся до парламенту із проханням затвердити рішення про надання позики у 20 млрд. євро для підтримки банківського сектору і, зокрема, врятувати найстаріший банк у світі Monte dei Paschi di Siena.

Про це повідомляє ВВС.

Третьому за величиною банку країни потрібно зібрати 5 мільярдів євро нового капіталу до кінця місяця. Якщо банк не знайде кошти у приватного сектора, держава може прийти йому на допомогу вже на цьому тижні.

Банк сильно ослаблений поганим кредитами і вважається найслабшим з найбільших банків ЄС.

Італійський прем'єр Паоло Джентілоні потенційну допомогу банку як "запобіжний захід. "Ми вважаємо, що це наш обов'язок, піти на такий крок, щоб захистити заощадження. Я сподіваюся, що всі політичні сили в парламенті розділять цю відповідальність", - сказав він

Однак, міністр економіки Італії П'єр Карло Падоан підкреслив, що ці кошти будуть використані для забезпечення достатньої ліквідності в банківській системі і підтримки інших проблемних банків.

Раніше повідомлялося, що банк Monte dei Paschi di Siena невдовзі може може створити проблеми для Європи через побоювання, що його проблемні борги можуть спровокувати банківську кризу в Італії і потрясіння єврозони.

BMPS має проблемних кредитів на суму 46,9 млрд євро і лише посилює побоювання щодо слабості італійських банків, які знаходяться під тиском 360 млрд євро у вигляді безнадійних боргів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.