Заступник глави АП назвав країну, яка гальмує безвіз для України

Четвер, 29 грудня 2016, 10:46

Заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв вважає, що затримка надання Україні безвізового режиму з ЄС сталася через позицію Франції.

Про це він заявив у інтервʼю виданню "Обозреватель".

Відповідаючи на питання журналіста про причини чергової затримки в ухваленні рішення про надання безвізу для України, Єлісєєв зазначив, що "вона сталася через позицію окремих країн-членів, яким було дуже важко перетнути психологічну межу в частині візової лібералізації з однією з найбільших країн Європи"

Після уточнюючого питання про конкретну країну, або країни, заступник глави АП зазначив, що він говорив би лише про Францію.

"Я говорив би лише про Францію. Незважаючи на те, що французька сторона сприймає цей факт чутливо, але його треба визнати. Сподіваюся, Франція не буде затягувати технічні процедури до моменту проведення президентських виборів у квітні 2017 року", – наголосив Єлісєєв.

Раніше повідомлялося, що, на думку міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, ЄС ухвалить остаточне рішення по безвізу для українців навесні наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.