В ЄП не впевнені, що український безвіз запрацює одночасно з грузинським

Середа, 21 грудня 2016, 12:23

Доповідачка Європейського парламенту з питання скасування віз  для громадян України Марія Габріел вважає неприпустимим те, що країни-члени ЄС затримують процедури, пов’язані із запровадженням візової лібералізації.

Про це вона заявила в коментарі "Європейській правді".

Габріел нагадала, що нині чинний мандат на проведення тріалогу щодо скасування віз для України, погоджений представниками держав-членів ЄС, відклав початок даного процесу.

"В мандаті, наданому головуванню ЄС, країни-члени вирішили, що остаточне затвердження механізму призупинення необхідне  навіть для того, щоби просто розпочати переговори (в рамках тріалогу).

На мою думку, це неприйнятно, що Україна вже давно виконала всі критерії і все одно змушена чекати, коли держави-члени дадуть зелене світло".

На запитання про те, чи можливе одночасне скасування віз для України та Грузії, Габріел відповіла, що "налаштована знайти рішення, яке дозволить працювати над одночасним початком роботи" безвізового режиму для двох країн.

Габріель також звернулася до Мальтійського головування в ЄС з проханням винести українське питання на переговори в рамках тріалогу в січні 2017 року.

Нагадаємо, в Європейському парламенті розраховують, що голосування щодо безвізового режиму для громадян Грузії відбудеться під час першої лютневої сесії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.