"Газпром" виділить 310 млн євро на будівництво "Турецького потоку"

П'ятниця, 30 грудня 2016, 09:22

У Росії рада директорів "Газпрому" схвалила надання позики компанії South Stream Transport B. V. у розмірі 310 млн євро терміном на 3,5 роки, на фінансування проекту "Турецький потік".

Про це йдеться в матеріалах "Газпрому", передає ТАСС.

"Грошові кошти, що надаються ПАТ "Газпром", використовуються компанією South Stream Transport B. V. для фінансування витрат компанії South Stream Transport B. V. з реалізації проекту "Турецький потік", пов'язаних із здійсненням платежів за укладеними контрактами на постачання трубної продукції і обладнання, зберігання та виконання будівельно-монтажних робіт, за іншими контрактами на закупівлю товарів, виконання робіт і послуг, а також загальних адміністративних витрат", - наголошується в повідомленні.

Зазначимо, що на початку грудня російська компанія "Газпром" підписала контракт на будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу "Турецький потік" в обхід України по дну Чорного моря.

Нагадаємо, 2 грудня парламент Туреччини ухвалив закон про ратифікацію угоди з Росією щодо проекту будівництва газопроводу "Турецький потік".

Раніше міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Берат Албайрак заявив, що роботи з прокладання газопроводу "Турецький потік" розпочнуться на початку 2017 року.

Москва і Анкара 10 жовтня підписали міжурядову угоду, яка передбачає будівництво двох гілок магістрального газопроводу по дну Чорного моря.

Перша нитка передбачена для постачань газу на турецький ринок, друга - для транзиту палива до Європи. Планується, що проект буде завершений в грудні 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.