На сесії ПАРЄ 23-27 січня заслухають доповідь про ситуацію в Україні - Ар’єв

Четвер, 19 січня 2017, 09:58

Голова постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв повідомив, що наступного тижня на сесії ПАРЄ буде заслухано доповідь Моніторингового комітету про ситуацію в Україні.

Про це повідомляє прес-служба БПП.

За словами Ар’єва, він готує доповіді для представлення на сесії ПАРЄ, яка проходитиме з 23-27 січня в Страсбурзі.

"Найголовніше, що на сесії буде заслухано доповідь Моніторингового комітету ПАРЄ про ситуацію в Україні. Я також у своїй доповіді, в частині, що стосується України, розповім про ситуацію на окупованих територіях, зокрема, в Криму, ситуацію з кримськотатарськими ЗМІ та Миколою Семеною, Анною Андрієвською, Романом Сущенком, який звинувачується в шпіонажі.

В проекті резолюції ПАРЄ міститься заклик всіх їх звільнити", – розповів Ар’єв.

Він також зауважив, що російські "друзі" спробують атакувати Україну і намагатимуться змінити доповідь в бік викривлення реальності.

"Тому з України буде присутня велика делегація, щоб напрацювати з усіма членами Моніторингового комітету доповідь про ситуацію в Україні. Щоб доповідь була чесною", – сказав депутат.

Нагадаємо, Росія не братиме участь у пленарних засіданнях ПАРЄ і в роботі її комітетів у 2017 році.

У 2014 і 2015 роках ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосувати на сесії, права брати участь у роботі статутних органів та моніторингу виборів. У січні 2016 року Росія вирішила не направляти необхідні для підтвердження повноважень делегації документи, проте не відмовилася від роботи зі Страсбургом в цілому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.