Білорусь очікує повного скасування санкцій ЄС - МЗС

П'ятниця, 17 лютого 2017, 17:41

Влада Білорусі очікує повного скасування санкцій ЄС.

Про це в інтерв’ю угорській газеті Magyar Hírlap розповів заступник міністра закордонних справ Білорусі Олег Кравченко, повідомляє сайт МЗС Білорусі.

За словами білоруського чиновника, ЄС та Білорусь  "змогли подолати численні суперечності".

Продовжуючи відповідати на питання щодо оцінки стану відносин Білорусь-ЄС Кравченко зазначив, що "є деякі проблемні питання, але ми прагнемо знайти з ними компроміс".

"Минулого року було скасовано більшість санкцій щодо Білорусі, це поклало початок новому етапу в білорусько-європейських відносинах … Ми чекаємо скасування і залишилися санкцій, хоча розуміємо, що для цього потрібно час, і ставимося до цього спокійно", – відзначив він.

Також він прокоментував запровадження в лютому цього року безвізового режиму щодо громадян 80 країн. За словами заступника глав МЗС Білорусі, однією з головних цілей такого кроку було зростання притоку іноземних туристів і поліпшення іміджу країни.

"Протягом останніх двадцяти років у нас були досить складні стосунки з більшістю західних країн, і це знаходило своє відображення у західних медіа. Це шкодить нам і відлякує наших потенційних партнерів.

Важливо, щоб в Білорусь приїжджало якомога більше іноземців, туристів, особливо, журналістів, щоб вони своїми очима побачили країну. Ми бачимо, що ті, хто приїжджають до нас з різними упередження, найчастіше потім бувають приємно здивовані", – відзначив Кравченко.

Як відомо, 25 лютого 2016-го року Рада ЄС ухвалила рішення не продовжувати обмежувальні заходи щодо Білорусі.

Таке рішення було прийняте у відповідь на звільнення владою Білорусі політичних в’язнів 22 серпня 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.