Затверджено українсько-білоруські проекти, на які ЄС дає понад 3 млн євро

П'ятниця, 10 лютого 2017, 14:08

Понад три мільйони євро виділяє Євросоюз на реалізацію 18 спільних українсько-білоруських транскордонних проектів.

Завтердження їх відбулося сьогодні на засіданні Спільного керуючого комітету Програми територіальної співпраці Білорусь-Україна, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Ця українсько-білоруська програма з бюджетом 3,3 млн.євро є частиною ширшої Програми територіальної співпраці країн Східного партнерства (EaPTC), яку фінансує Євросоюз і участь в якій беруть також Молдова, Грузія, Вірменія та Азербайджан.

На конкурс проектних пропозицій в  рамках програми Білорусь-Україна було подано 148 заявок. Відібрані 18 проектів спрямовані на три цілі: покращення умов життя місцевих прикордонних громад, розв’язання спільних транскордонних проблем та співпрацю в сферах культури, освіти та спорту.

Від України участь в програмі беруть Київська, Чернігівська, Рівненська, Волинська та Житомирська області, від Білорусі - Гомельська та Брестська.

Усього ЄС виділяє на транскордонну співпрацю в рамках  EaPTC понад 12 млн.євро. Особливістю програми є те, що пріоритети програм визначають самі країни-учасниці, а транскордонні проекти реалізують без участі партнерів з Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.