Канцлер Австрії виступив за перегляд санкцій проти Росії

П'ятниця, 24 лютого 2017, 07:42

Канцлер Австрії Крістіан Керн закликав переглянути санкції, введені проти Росії, заявивши, що за їх допомогою так і не вдалося домогтися достатнього прогресу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Керн вважає, що ЄС, можливо, буде потрібно розглянути нові важелі впливу  президента РФ Володимира Путіна, які матимуть більше успіху і будуть менш економічно руйнівними для Європи. У той же час, за його словами, важливо, що Європа залишається єдиною в своїй позиції.

На запитання, чи згодний він на часткове скасування санкцій в обмін на прогрес у Мінському мирному процесі, Керн сказав: "абсолютно".

 "Концепція, що ми запровадимо санкції і прийдемо до гарних результатів з Росією не спрацювала. Я думаю нам потрібна інша концепція", - сказав він.

Він зазначив, що економічні наслідки санкцій вдарили по австрійській економіки в період зростання безробіття. "Санкції дійсно згубні для нашої економіки - втрати в Австрії близько 0,3 відсотка ВВП", - сказав він.

"Але ми повинні визнати, що зняття санкцій повинно йти паралельно з впровадженням Мінських угод. Поки немає ніякого прогресу, то я знаю, що буде важко скасувати санкції", - додав Керн.

Нагадаємо, Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що санкції ЄС проти Росії зберігатимуться до виконання Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.