Качинський звинуватив Туска в порушенні норм ЄС

Вівторок, 28 лютого 2017, 14:28

Лідер керівної партії Польщі "Право і Справедливість" Ярослав Качинський вважає, що нинішній президент Європейської ради, польський політик Дональд Туск порушує засадничі принципи ЄС.

Про це пише Wprost.

"Я хотів би тільки сказати, що Дональд Туск – це політик, який порушує елементарні правила ЄС, адже представник вищого керівництва ЄС у жодному разі не повинен порушувати правил нейтралітету, якщо йдеться про внутрішні відносини в державах ЄС", – наголосив Качинський

За словами лідера керівної польської партії, "Дональд Туск напряму підтримує опозицію, саме ту опозицію, яка сама себе називає тотальною і яка водночас не приховує, що хоче повалити уряд, методами, по суті, неконституційними".

Відзначимо, що таким чином, Качинський прокоментував статтю в британському журналі Financial Times, який, зокрема, написав, що прем'єр-міністр Польщі Беата Шило перевіряла, чи підтримають вони Яцека Саріуша-Вольського, якого "ПіС" начебто хоче висунути на посаду президента Євроради від Польщі.

"Це в даний момент рівень спекуляції. Я не буду їх коментувати", – відзначив Качинський і вкотре наголосив на тому, що Туск не матиме підтримки нинішньої польської влади.

"Будь-хто, хто порушує правила (тобто, норми і принципи ЄС. - Ред.), не може бути головою Європейської ради і в жодному разі не може розраховувати на нашу підтримку..." – наголосив лідер "ПіС".

Нагадаємо, що термін Дональда Туска на посаді президента Європейської ради завершується в травні цього року. Формально для переобрання Туска необхідна більшість голосів у Європейській раді, але на практиці рішення приймається одноголосно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.