Євроскептицизм у Шотландії досяг рекордного рівня - опитування

інфографіка
Середа, 15 березня 2017, 10:27

Підтримка незалежності Шотландії має на сьогодні найвищий рівень серед населення, починаючи з 1999 року.

Про це свідчать дані опитування ScotCen.

Минулого року 62% шотландських виборців проголосували проти виходу Британії з ЄС, але опитування каже, що скептицизм щодо ЄС в Шотландії зараз на найвищому рівні з коли-небудь зареєстрованих.

Саме тому другий референдум про незалежність, який ініціює глава шотландського уряду Нікола Стерджен, аж ніяк не гарантує їй перемогу.

натисніть для збільшення 

Опитування показало, що два з трьох шотландців (67%) хочуть, щоб Британія вийшла з ЄС або принаймні хочуть обмеження впливу Брюсселя, порівняно з 53% у 2014 році.

"Високий рівень євроскептицизму в Шотландії означає, що зосередження на членстві в ЄС і проведення референдуму може бути зараз не найкращим варіантом", - йдеться у звіті.

Опитування показало, що 46% шотландців підтримують незалежність від Великої Британії, а це вдвічі більше, ніж у 2012 році. 42% підтримають обмежену автономію, а 8% взагалі не хочуть, щоб Шотландія мала парламент.

72% виборців у віці між 16 і 24 років висловилися на користь незалежності Шотландії порівняно з 26% у віці старше 65 років.

"Переважна підтримка незалежності серед молодих виборців може означати, що в майбутньому буде більшість на підтримку незалежності", - зазначили автори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.