Литва, Латвія та Естонія вирішили продовжити проект єдиного Балтійського батальйону

Четвер, 20 квітня 2017, 13:01

Проект єдиного Балтійського батальйону з участю військових Естонії, Латвії та Литви під керівництвом Латвії буде продовжено.

 До такого рішення в середу на зустрічі в Ризі прийшли командувачі сил оборони трьох країн, повідомляє портал Delfi.

Вони відзначили, що Балтійський батальйон є спільним внеском їх держав у власну безпеку і безпеку НАТО.

"На додаток до прийняття та інтеграції в Естонії, Латвії та Литві сил швидкого реагування, покликаних посилити безпеку НАТО, ми повинні ще більше поглибити взаємне оборонне співробітництво, продовживши проект спільного піхотного батальйону", — повідомив командувач Силами оборони Естонії, генерал Ріхо Терас.

"Ми вели навчання особового складу спільних батальйонів вже більше 20 років і у свій час Балтійський батальйон зіграв успішну важливу роль в тому, що ми стали членами НАТО. Тепер у нас є можливість з допомогою Балтійського батальйону внести свій внесок у зміцнення власної безпеки, так і безпеки наших союзників по альянсу", — зазначив Терас.

В ході зустрічі Терас, а також його литовський і латвійський колеги — генерал-лейтенант Йонас Вітаутас Жукас і Леонід Калниньш обговорили також питання розширеної присутності союзників НАТО у своїх країнах, реформи у військових вузах і в спільному Балтійському коледжі оборони. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.