В ПАРЄ хочуть розробити процедуру імпічменту президента

П'ятниця, 28 квітня 2017, 16:58

В Парламентській асамблеї Ради Європи хочуть розробити нові правила підзвітності щодо тих осіб, які обіймають виборні посади.

Про це йдеться у спільній декларації Комітету правил щодо процедур, імунітету та інституційних питань.

"Комітет правил щодо процедур, імунітету та інституційних питань з жалем відзначає, що парламентська практика і традиції, які протягом десятиліть правили і направляли дії членів Асамблеї, зокрема, осіб, які обіймають виборні посади, більше не поважаються.

Відсутність письмових правил і механізмів, які б дозволили Асамблеї забезпечувати дотримання відповідальності своїх членів, які займають виборні посади, наприклад, процедура імпічменту або голосування щодо оголошення недовіри – підриває нормальне функціонування Асамблеї", - йдеться у декларації Комітету.

У зв'язку з цим Комітет закликав Бюро Асамблеї доручити йому підготувати доповідь про визнання принципу підзвітності та його реалізації.

Раніше глава української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв заявив, що ПАРЄ не має процедури відкликання президента з посади.

"За 50 років не було потреби. Тепер регламентний комітет має розробити цю процедуру", - написав Ар’єв.

Нагадаємо, що у сесійній залі Парламентської асамблеї Ради Європи офіційно оголосили про те, що Бюро висловило недовіру президенту Педро Аграмунту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.