Європарламент у четвер голосуватиме за безвізовий режим для України

Четвер, 6 квітня 2017, 07:39

В Європейському парламенті 6 квітня відбудеться голосування щодо надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Українське питання буде розглядатися у другій частині пленарної сесії, яка триватиме з 13:00 до 15:00 з київським часом.

Очікується, що євродепутати затвердять проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

Напередодні троє євродепутатів, які сповідують праву націоналістичну і євроскептичну ідеологію, внесли поправку в резолюцію, яка пропоную відмовити Україні в безвізі. Проте така позиція не має підтримки у Європарламенті.

5 квітня відбулися дебати з українського питання. Представники ключових фракцій  Європарламенту (ЄНП, соціал-демократи, АЛДЕ, "зелені", консерватори) заявили, що Україна, на їх думку, "заслуговує на скасування віз".

В той же час, представники праворадикальних фракцій виступили проти схвалення даного рішення.

Нагадаємо, 9 березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердив безвіз для України.

Після голосування в Європарламенті український безвіз мають схвалити у Раді ЄС. Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня.

На сайті ЄП опублікована стаття з детальним описом графіку та позиціями окремих гравців ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: