Південна Корея: ракетна програма КНДР прогресує швидше, ніж очікувалося

Вівторок, 16 травня 2017, 10:26

Південна Корея заявила, ракетна програма Північної Кореї прогресує швидше, ніж очікувалося.

Про це повідомляє Reuters.

Таку заяву зробив міністр оборони Південної Кореї Хан Мін-Ку через кілька годин після того, як Рада Безпеки ООН ще раз заявила про вимогу до КНДР зупинити всіх ядерні та балістичні ракетні випробування.

За його словами, тестовий запуск ракети КНДР був успішним у польоті.

"Вважається, що БРСД (балістична ракета середньої дальності) - підвищеного калібру у порівнянні з ракетами "Мусудан", які не вдалося запустити", - сказав він, маючи на увазі клас ракет, призначених для подолання відстані від 3000 до 4000 км.

Коли його запитали, чи ракетна програми Північної Кореї розвивається швидше, ніж Південна Корея очікувала, то він сказав: "Так".

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН рішуче засудила останні випробування балістичної ракети Північною Кореєю та погрожує ввести нові санкції за порушення вимог про припинення всіх ядерних випробувань.

Як відомо, нещодавно Північна Корея здійснила ще один тестовий запуск балістичної ракети за кілька днів після вступу на посаду нового президента Південної Кореї.

Джерела в американському уряді повідомили, що ракета Північної Кореї, яка була запущена 13 травня із західного району Кусон, впала на відстані приблизно 100 км (60 миль) від російського Владивостока.

Проте, за інформацією Міноборони Росії, ракета КНДР впала на відстані близько 500 км від території Росії та не несла жодної небезпеки для неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.