Північна Корея заявила ООН, що ракетне випробування було "законним"

Вівторок, 16 травня 2017, 13:45

Північна Корея заявила, що нещодавнє випробування ракети було законним актом самооборони у відповідності з міжнародним правом, а критика США щодо цього - "кричуще порушення суверенітету і гідності КНДР".

Про це заявив північнокорейський дипломат на конференції ООН з питань з роззброєння у вівторок, 16 травня, повідомляє Reuters.

"КНДР буде нарощувати свої можливості щодо самооборони до тих пір, поки США продовжують свою ворожу політику щодо КНДР, становлять ядерну загрозу та шантажують", - заявив північнокорейський дипломат Джу Йонг Чой.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН рішуче засудила останні випробування балістичної ракети Північною Кореєю та погрожує ввести нові санкції за порушення вимог про припинення всіх ядерних випробувань.

Як відомо, нещодавно Північна Корея здійснила ще один тестовий запуск балістичної ракети за кілька днів після вступу на посаду нового президента Південної Кореї.

Джерела в американському уряді повідомили, що ракета Північної Кореї, яка була запущена 13 травня із західного району Кусон, впала на відстані приблизно 100 км (60 миль) від російського Владивостока.

Проте, за інформацією Міноборони Росії, ракета КНДР впала на відстані близько 500 км від території Росії та не несла жодної небезпеки для неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.