В ПАРЄ визначили, хто розслідуватиме звинувачення в корупції проти Аграмунта і Ко

Вівторок, 30 травня 2017, 11:43

Керівництво Парламентської асамблеї Ради Європи оприлюднило рішення про склад незалежного органу, що розслідуватиме звинувачення про корупцію на адресу членів ПАРЄ.

Про це оголосив у вівторок на засіданні постійного комітету ПАРЄ президент асамблеї Педро Аграмунт, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Бюро в понеділок ухвалило рішення щодо складу незалежного розслідувального органу. До нього увійдуть сер Ніколас Братца з Великої Британії, Жан-Луї Брурьє з Франції та Елізабет Фура зі Швеції", - заявив він.

Рішення керівництва асамблеї має бути затверджене 26 червня в Страсбурзі. "Цей склад буде схвалений асамблеєю під час відкриття наступної сесії ПАРЄ", - повідомив Аграмунт.

Ніколас Братца (Nicolas Bratza) – колишній президент Європейського суду з прав людини, який вже брав участь у розгляді українських питань. Зокрема, він очолював Міжнародну дорадчу групу, що оцінювала розслідування подій на Майдані та трагедії в Одесі (детальніше – в публікації "Рада Європи оприлюднила звіт щодо розслідування подій на Майдані").

Жан-Луі Брурьє (Jean-Louis Bruguière) – французький суддя у відставці, який спеціалізувався, зокрема, на розслідуванні звинувачень у тероризмі, тісно співпрацює з Радою Європи в якості експерта.

Елізабет Фура (Elisabet Fura) – колишня суддя ЄСПЛ, з 2012 року – парламентський омбудсмен (відповідальна за моніторинг роботи парламенту).

Нагадаємо, що саме на адресу Аграмунта лунають звинувачення щодо причетності до корупції в ПАРЄ (детальніше про це – в статті "Асамблея політичної корупції: як в ПАРЄ знайшли азербайджанські хабарі та російські інтереси"). В квітні було оголошено про політичну домовленість про його відставку, однак Аграмунт і досі лишається посади президента ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.