Рада Європи підтримала створення органу з розслідування корупції в ПАРЄ

Середа, 21 червня 2017, 13:22

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення, в якому підтримав створення органу з розслідування корупції в Парламентській асабмлеї Ради Європи.

Про це у Твіттері написав постійний представник України у Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Комітет міністрів Ради Європи щойно ухвалив рішення підтримати створення органу з розслідування корупції в ПАРЄ. Росія голосувала проти" - написав він.

Нагадаємо, наприкінці квітня Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи схвалило рішення про створення незалежного органу, що має розслідувати звинувачення в корупції, висловлені на адресу кількох топ-посадовців ПАРЄ, включаючи президента Педро Аграмунта.

Йдеться про скандал за назвою "ікорна дипломатія", про імовірний багаторічний підкуп азербайджанською владою низки членів Асамблеї, на чолі з Аграмунтом.

Аграмунта називають ключовим лобістом інтересів Азербайджану в ПАРЄ, він протягом тривалого часу заперечує факти порушень демократичних стандартів у цій країні.

Натомість в Італії вже розпочалося поліцейське розслідування щодо екс-депутата Люка Волонте, якого називали одним з учасників лобістського кола Азербайджану. Волонте отримав за свої послуги щонайменше 2,4 млн євро (детальніше читайте в статті "Асамблея політичної корупції: як в ПАРЄ знайшли азербайджанські хабарі та російські інтереси").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.