Понад 700 тисяч потенційно заражених яєць із Нідерландів потрапили у Британію

Четвер, 10 серпня 2017, 15:52

Близько 700 000 яєць з нідерландських ферм, потенційно заражених фіпронілом, могли потрапити до Британії, у порівнянні з попередніми даними про 21 тисячу яєць.

Про це повідомляє BBC.

Така цифра була оприлюднена Британським агентством з харчових стандартів (FSA).

У FSA заявили, що новий показник становить 0,007% яєць, які їдять у Великій Британії щороку, тому "дуже малоймовірно, що існує ризик для здоров'я людей".

Окрім того, в агентстві заявили, що у Великій Британії голландські яйця використовувалися в оброблених харчових продуктах з багатьма іншими інгредієнтами - переважно у бутербродах або з іншими охолодженими харчовими продуктами.

"У той час як у деяких європейських країнах яйця з вмістом фіпронілу продавалися як свіжі яйця, для Британії це не той випадок. Багато яєць були перемішані з іншими яйцями, які не надходили з заражених ферм, тому вплив фіпронілу буде дуже незначним", - заявили у FSA.

Раніше повідомлялося, що заражені фіпронілом курячі яйця могли потрапити на полиці магазинів семи країн ЄС.

Нагадаємо, наприкінці липня влада Нідерландів закрила низку ферм після того, як у курячих яйцях виявили підвищений рівень фіпронілу. Це інсектицид, який заборонено використовувати на тваринницьких фермах через загрозу для здоров’я людини.

У зв’язку з "яєчним скандалом" у Бельгії розпочато розслідування проти фірми, яка виготовляла засіб для знищення комах, що містив заборонений фіпроніл.

Розслідування у зв’язку зі скандалом триває у Німеччині, яка закуповувала яйця у Нідерландах.

Нещодавно Бельгія заявила, що Нідерланди виявили потенційно заражені інсектицидами яйця ще у листопаді 2016 року, за дев'ять місяців до того, як у ЄС розгорівся скандал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.