З європейських магазинів відкликали мільйони яєць через токсичний вміст

Четвер, 3 серпня 2017, 15:00

Мільйони яєць відкликали з магазинів і складів в Німеччині, Нідерландах і Бельгії після того, як у них було виявлено перевищений рівень токсичних інсектицидів.

Про це повідомляє The Guardian.

У Нідерландах у зв’язку з цим тимчасово закрили 180 фермерських господарств та розпочали кримінальне розслідування. Близько мільйона яєць, призначених для Німеччини, цього тижня відкликали з кордону Нідерландів.

Результати тесту курячого посліду, крові та яєць продемонстрували високий рівень інсектициду фіпронілу. Він є загальним компонентом препаратів для позбавлення від бліх, вошей та кліщів. Утім, його заборонено використовувати для лікування тварин, яких споживають люди.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, якщо цю високотоксичну речовину вживати протягом тривалого часу у великих кількостях, це може призвести до пошкодження печінки, щитоподібної залози і нирок.

У Бельгії прокурори вивчають список клієнтів двох компаній з Фландрії, які спеціалізуються на виробництві та поставках засобів проти вошей. Підозрюють, що до легальних інсектицидів були додані нелегальні, щоб підвищити ефективність дії препаратів.

Нідерландська газета De Volkskrant повідомила, що нелегальна суміш використовувалася на фермах Нідерландів понад рік. Зараз з’ясовують, скільки фермерських господарств могли постраждати від токсичної речовини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.