Китай звинуватив США в порушенні його територіальних вод

П'ятниця, 11 серпня 2017, 09:03

Китай висловив "сильне невдоволення" США після того, як американський есмінець проплив у Південнокитайському морі поблизу острова, на який претендує Пекін.

Про це повідомляє The Associated Press.

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Гінг Шуан заявив, що такий крок США "серйозно підриває суверенітет і безпеку Китаю і серйозно загрожує безпеці персоналу обох сторін".

"Китай рішучий щодо захисту свого територіального суверенітету та морських інтересів", - заявили в МЗС Китаю, наголосивши, що такі дії США "змусать Китай вживати заходів для подальшого підвищення своїх можливостей для захисту національної території".

В американському військово-морському флоті повідомили, що есмінець USS John S. McCain пройшов поблизу штучного рифу Місчіф у четвер, проте не надали ніяких деталей.

Американські чиновники заявляють, що військові США будуть продовжувати плавати, літати та діяти там, де це дозволено міжнародним правом.

Раніше повідомлялося, що американський військовий корабель проплив біля суперечливого острова в Південно-Китайському морі, на територію якого претендують Китай, Тайвань та В'єтнам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: