Есмінець ВМС США зіткнувся з судном біля берегів Японії, 7 моряків зникли

фото
Субота, 17 червня 2017, 09:36

Есмінець ВМС США "Фіцджеральд" та філіппінське контейнерне судно ASX Crystal зіткнулись у суботу вранці біля берегів Японії. Троє людей отримали поранення, сімох шукають.

Про це повідомляє Reuters.

ВМС США у оприлюдненій заяві повідомили, що есмінець "Фіцджеральд" зіткнувся з торговим судном приблизно о 2:30 ранку за місцевим часом, за 56 морських миль від міста Йокосука.

Троє людей на борту есмінця отримали поранення, серед них – командир корабля Брайс Бенсон, його стан стабільний. Семеро моряків з американського судна зникли, їх шукають. На борту філіппінського торгового судна перебували 20 членів екіпажу, ніхто не постраждав.

Серйозні пошкодження есмінця ВМС США внаслідок аварії
 Філіппінський контейнеровоз після аварії

Унаслідок зіткнення есмінець зазнав пошкоджень вище та нижче ватерлінії. За даними японської берегової охорони, частина корабля була затоплена і морякам довелось відпомповувати воду. Однак загрози, що есмінець може затонути, немає.

Причини зіткнення наразі з'ясовують. Повідомляють, що у районі аварії морський рух досить насичений.

Есмінець "Фіцджеральд" входить до складу ескадрильї з восьми кораблів, що базується у місті Йокосука. В лютому завершилась його модернізація вартістю 21 мільйон доларів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.