Військовий корабель США наблизився до спірного острова в Південно-Китайському морі

Понеділок, 3 липня 2017, 08:48

Американський військовий корабель проплив біля суперечливого острова в Південно-Китайському морі, на територію якого претендують Китай, Тайвань та В'єтнам.

Про це повідомляє CNN.

Американські військові заявляють, що військово-морський флот США здійснив тренування зі "свободи мореплавання" навколо острова Трайтон в Парасельському архіпелазі.

В рамках навчань, есмінець USS Stethem пройшов на відстані 12 миль (22 км) від Трайтона, плаваючи на території, на яку претендує Китай.

Повідомляється, що США не визнають претензії Пекіна щодо суверенітету над островами, які він окупував та на яких будує укріплення.

Пентагон відмовився коментувати проведені навчання.

У заяві китайського Міністерства закордонних справ сказано, що США "незаконно проникли" на територію та що Китай направив військові судна та винищувачі у відповідь, щоб "відлякати" американський корабель.

Китай назвав такий крок США "серйозною політичною та військовою провокацією".

Зазначимо, що Парасельські острови є спірною територією між Китаєм, Тайванем і В'єтнамом. Фактично контролюються КНР після одноденної битви за Парасельські острови у 1974 році. До недавнього часу постійне населення тут було відсутнє (за винятком нечисленних гарнізонів КНР). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: