Туреччина домагається екстрадиції з України громадянина Німеччини

Середа, 18 жовтня 2017, 15:13

Туреччина домагається екстрадиції громадянина Німеччини, затриманого в Україні в липні 2017 року на підставі ордеру Інтерполу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Повідомляється, що 52-річний Кемаль К. має і турецьке, і німецьке громадянство. Туреччина стверджує, що чоловік причетний до двох вбивств.

Чоловік, який володіє кіоском у західнонімецькому місті Кельн, одружений на українці. Саме з приватних причин він вирішив відвідати Україну.

Зазначається, що прокуратура в Кельні раніше попереджала Кемаля К. про поїздки за кордон, зокрема про те, що, скоріше за все, він буде заарештований за кордоном через ордер Інтерполу.

Наразі йому було заборонено залишати територію Україну, поки не буде прийнято рішення про його екстрадицію до Туреччини.

За даними Süddeutsche Zeitung, рішення може бути прийнято наприкінці листопада.

В Туреччині заявляють, що Кемаль К. розшукується через його причетність до двох вбивств в Туреччині. Окрім того, Анкара оголосила винагороду за нього на суму 1,5 млн лір (350 000 євро).

У Туреччині Кемаль К. був пов'язаний з місцевою комуністичною партією TKP/ML. У 2007 році він втік до Німеччини, де отримав політичний притулок. 

Повідомляється, що у 2007 році вищий районний суд Карлсруе не погодився на його екстрадицію, посилаючись на "значні сумніви щодо наявності достатньої підозри" у справі.

У 2016 році Кемаль К. отримав німецьке громадянство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.