Ердоган попросив Ципраса про екстрадицію військових-утікачів

Субота, 13 травня 2017, 17:49

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час зустрічі з прем'єром Греції Алексісом Ципрасом знову виступив з проханням екстрадиції турецьких військових, підозрюваних у причетності до спроби перевороту.

Про це повідомляє Hurriyet daily news.

Ердоган, зокрема, засудив рішення грецького суду, який відповів відмовою на запит турецької сторони про екстрадицію військових.

У січні Верховний суд Греції постановив не видавати військових через те, що в Туреччині вони не можуть розраховувати на справедливе правосуддя. Після цього Туреччина направила другий запит на екстрадицію військових. 

На початку травня Апеляційний суд Греції знову відмовився видавати Анкарі двох військових, які втекли до Греції після невдалого перевороту. Перед цим грецький суд двічі відмовився видавати Туреччині ще шість військових. На батьківщині їх вважають зрадниками та підозрюють у причетності до заколоту.

Під час зустрічі з Ципрасом Ердоган заявив про те, що "неприйнятним є той факт, коли причетні до перевороту лишаються у Греції" і попросив вжити необхідні кроки з цього питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.