Прем’єр Британії у листі до громадян ЄС обіцяє зберегти їхні права після Brexit

Четвер, 19 жовтня 2017, 14:18

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей пообіцяла зробити максимально простою процедуру для громадян ЄС, які хочуть залишитися у країні після Brexit.

Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому на сторінці прем’єра у Facebook.

"Громадяни ЄС, які живуть у Великій Британії, зробили величезний внесок у нашу країну. І ми хочемо, щоб вони та їхні сім'ї залишилися. Я хочу чітко дати зрозуміти: громадяни ЄС, які сьогодні живуть законно у Великій Британії, зможуть залишитися", - йдеться у листі.

Мей сьогодні буде у Брюсселі на саміті ЄС, де має озвучити лідерам 27 країн свою позицію щодо Brexit та подальших переговорів про майбутні відносини.

"Угода між ЄС та Британією не тільки забезпечить впевненість щодо місця проживання, а й охорону здоров'я, пенсії та інші пільги. Це означатиме, що громадяни ЄС, які зробили внески у систему Британії - і британські громадяни, які сплачували до системи країн ЄС - зможуть отримати користь від своїх відрахувань", - зазначила прем’єр.

Нагадаємо, головний переговірник ЄС Мішель Барньє заявив, що Британія та ЄС зайшли в глухий кут через питання фінансових зобов'язань Лондона і виключив швидкий початок дискусій щодо майбутньої торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.