Євродепутати закликали ЄС захистити права пасажирів та працівників Ryanair

Середа, 4 жовтня 2017, 10:02

Європейські депутати висловили занепокоєння труднощами, з якими стикаються пасажири, після скасування тисяч рейсів Ryanair.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

Євродепутати під час дебатів на пленарній сесії з єврокомісаром з питань транспорту Віолеттою Балк зазначили, що пасажири не отримали повної інформації про компенсацію та повний спектр варіантів зміни маршруту, доступних для них.

Депутати наголосили, що компанії, відповідальні за порушення правил, мають бути притягнуті до відповідальності, деякі з них навіть закликали до запровадження більш суворих санкцій.

Деякі члени Європарламенту також наголосили, що умови праці у недорогих авіаперевізників повинні бути вивчені Єврокомісією.

Вони зазначили, що конкуренція не має відбуватися за рахунок порушення прав працівників, а погані умови праці також можуть стати проблемою безпеки.

Раніше повідомлялося, що лоукостеру Ryanair загрожує штраф з боку британського авіарегулятора через "систематичне введення пасажирів в оману".

Нагадаємо, Європейська комісія перевірить, чи порушує бюджетна авіакомпанія Ryanair права пасажирів, скасовуючи сотні рейсів.

Загалом вже було скасовано рейси для 400 тисяч пасажирів. Сума збитків Ryanair може скласти до 25 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.