Єврокомісія перевірить порушення прав пасажирів Ryanair

Вівторок, 19 вересня 2017, 10:26

Європейська комісія перевірить, чи порушує бюджетна авіакомпанія Ryanair права пасажирів, скасовуючи сотні рейсів, про що було оголошено в останні дні.

Про це повідомляє Reuters.

Представник Єврокомісії заявив, що Ryanair має дотримуватися прав пасажирів відповідно до законодавства ЄС, включаючи можливі відшкодування та компенсацію.

"Авіалінії, що діють в ЄС, повинні поважати європейські правила... Пасажири, рейси яких скасовані, мають повний комплекс прав", - заявив він.

Він зазначив, що Комісія не повинна коментувати операційні рішення авіакомпанії, але Ryanair повинна дотримуватися цих правил.

"Ми повинні перевірити, чи дотримується Ryanair всіх правил. Наприклад, ви маєте право на відшкодування, якщо вас не попередили за два тижні наперед", - сказав він.

Ryanair оголосила про скасування близько 2100 рейсів до кінця жовтня - приблизно по 50 рейсів щодня. Поки що авіаперевізник оприлюднив перелік скасованих рейсів лише до 28 вересня.

В авіакомпанії пояснили, що рейси скасовані через плутанину з відпустками пілотів. "Ми даємо пілотам більше вихідних в наступні чотири місяці", - повідомив глава авіакомпанії Майкл О'Лірі.

Він зазначив, що всі пасажири, які мають на це право, отримають відповідні компенсації. Загалом скасовано рейси для 400 тисяч пасажирів. Сума збитків Ryanair може скласти до 25 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.