Дата виходу Британії з ЄС може бути змінена лише за виняткових обставин - Мей

Середа, 20 грудня 2017, 17:35

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що поправка в законопроект щодо виходу з ЄС, яка дозволяє уряду змінити Brexit-дату, буде застосована лише за "виняткових обставин".

Про це повідомляє The Guardian.

За даними видання, Мей запевнила депутатів у Палаті громад, що дата виходу Британії з ЄС може бути змінена лише за "виняткових обставин".

"Чи можу я отримати запевнення від прем'єр-міністра, що ці положення про зміни дату виходу з ЄС будуть використовуватися, і якщо взагалі будуть, лише за надзвичайно виняткових обставин і лише протягом дуже короткого періоду?" - запитав член парламенту Джуліан Льюїс.

"Ми виходимо з ЄС 29 березня 2019 року, об 11.00 вечора. Даний законопроект не скасовує того, що Велика Британія виходить з ЄС – це частина процесу застосування 50 статті, та питання міжнародного права.

Але я можу запевнити мого високоповажного друга та Палату громад: ми скористаємося цим правом лише за виняткових обставин протягом мінімально можливого часу", - відповіла Мей.

Нагадаємо, Європейські лідери на саміті в Брюсселі формально погодили перехід до наступного етапу переговорів щодо виходу Великої Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.